miercuri, decembrie 03, 2014

cel mai mic sarut pomenit vreodata


"Sunt un subdotat al doliului. Pielea dinăuntrul creierului meu e presărată cu vînătăi care nu se șterg niciodată. Sunt un om pod. Păstrez tot."

 "Totuși, amintirea făcuse să crească o floare ciudată în gaura de obuz ce-mi servea drept inimă. Nu era decît un trandafir obișnuit, un mac cel mult. Dar era frumos să-l privești printre dărâmături. Îmi dădea forță."

"Am vrut să cred că nu ești decît un plasture-de-dragoste, dar, cînd ai început să te dezlipești de mine, m-a durut mai tare decît dacă pielea mi-ar fi fost smulsă cu o furculiță pentru melci."

"Eram mult prea batran ca sa fiu atat de imbecil, prea tanar ca sa fiu atat de batran. (...) Pe mine nimeni nu avea sa ma salveze si, fapt chiar mai ingrozitor, eu nu aveam sa salvez pe nimeni. Trebuie sa fii in stare sa te salvezi pe tine, ca sa poti pretinde a-i ajuta pe altii."

"Ecourile bombei de dragoste plecau si veneau. Inima mea va avea inca multa vreme acufene. Senzatia de extraordinar irosit continua sa ma bantuie. Sa neutralizez bomba de dragoste era un exercitiu cumplit de melancolic."

Mathias Malzieu

Niciun comentariu: