luni, octombrie 22, 2012

Zi de rasfat in dulcele targ

M-am trezit eu duminica dimineata si m-am uitat pe fereastra: nori gri, cam neprietenosi. Am cautat prognoza, sa vad daca e cazul sa iau umbrela. Prognoza indica un soare arzator.
Ajunsa in Iasi, soarele arzator lipsea cu desavarsire. Asa ca m-am oprit sa beau un ceai cald. Am urcat apoi in Copou si am descoperit cu tristete ca zona Rapei Galbene e (inca) in renovare si arata ca dupa razboi.
Parcul e insa cum il stiam, mai verde parca decat ma asteptam. Am vrut sa vizitez Casa Pogor, unde n-am fost niciodata, insa o haita de caini furiosi mi-a  taiat cheful.
Asa ca am coborat spre Lapusneanu si-am poposit la Corso (alta premiera), unde am mancat in sfarsit o pizza buna si am mai baut un ceai cald.  
Am facut apoi un popas la o librarie din Piata Unirii, unde am rasfoit in tihna cartea lui Andries - Cu matusa prin Romania. Tot in Piata Unirii am admirat o expozitie foto  - Romania salbatica. Si da, Romania e salbatica: una din fotografii fusese rupta si lipita grosolan cu scotch.
In pasaj trubadurii lipseau cu desavarsire, asa ca m-am indreptat spre expozitia de crizanteme de la Palat.
M-am oprit apoi in Carturestii de la Palas, sa mai beau o stacana de ceai. (am gasit cu mare greutate unul fara arome: scortisoara si ghimbir)
In timp ce ma minunam de cat de verde e inca iarba la Palas, m-a sunat dragul de Tudor, sa-mi multumeasca pentru masinuta rosie:).
M-am intors apoi catinel pe Lapusneanu, unde urma sa aiba loc concertul care a fost principalul motiv al vizitei mele in Iasi. Pentru ca era inca prea devreme, m-am oprit intr-un loc fain cu muzica buna, pret de-un fresh.

Concertul a fost in memoriam Toni Ursachi, un artist despre care marturisesc ca nu am auzit pana la eveniment.Cosmin Vaman si Alexandra Andrei au cantat atat de frumos, incat mi s-a facut pielea de gaina. Apoi am avut norocul sa-i pot asculta live pe cei de la Prefix 032, ale caror cantece au fost pe repeat de atatea ori. Chestie care nu e de ici de colo, avand in vedere ca membrii trupei sunt plecati peste mari si tari de ani  buni si abia anul asta au avut doua concerte in Iasi. Au cantat si Unda, toata sala i-a aplaudat frenetic, a fost foarte fain.

Niciun comentariu: