miercuri, octombrie 17, 2012

ca si cum ar fi

Există în fiecare iubire o zi de Luni. Un început pe care valurile altor întâmplări le șterg sau le amplifică.(..)
Binecuvântată fi ziua de Luni, a dragostei cu prospețimea ei nealterată, cu frisonul ei indestructibil. Mulțumesc acelui început în orice zi ar fi fost el.
Marți e ziua în care ai deja amintiri... Rememorezi prima zi a iubirii cu o nerăbdare înfrugurată, cu grija pentru amănunte, cu spaima că doar ți s-a părut. Marți, dacă ești lucidă (dar cine mai poate fi), ai mai avea șansa să îți spui "Nu", nu trebuie să continui, nu e ceea ce am sperat ieri. Iartă-mă pentru ziua de Marți, peste care eu am sărit din slăbiciune și spaimă, din dorința de crede că ziua de Luni a fost adevărată !
Miercuri e deja prea târziu! Ochii tăi luminează ca o icoană, trupul tău face parte din mine, ca o otravă lentă de care nu mă mai pot lipsi. Miercuri e foarte târziu într-o iubire! Îți mulțumesc pentru Miercurea acestei iubiri din care tu nu ai priceput mai nimic, așa cum îi stă bine unui bărbat ocupat cu orice în afara sentimentelor.Joi  este ziua de cumpănă când semnul așteptat nu mai vine. 

Iți dăruiesc o Vinere continuă ca un cântec reverberat până la pierderea respirației. Fie să te vindece! Să te facă vulnerabil măcar pentru o clipă. Adică adevărat.

Fie să treci peste ziua de Sâmbătă, fără regrete, cu sentimentul că nu ai avut nici o vină, așa cum îi stă bine unui bărbat grăbit și bine adaptat la real. Sâmbăta îți voi dori totdeanuna tot binele din lume. Asta înseamnă să poți uita tot ca și când nu ar fi fost. 


Duminica, nici nu cred că există! Scrie-o tu dacă poți! Cu ochii și trupul tău, cu vorbele tale sărace pe care le-am iubit tocmai de aceea. Când vei reuși, va însemna că sufletul tău poate să îmi dăruie încă un început,... încă o zi de Luni, pentru care îți mulțumesc ca și cum ar fi.       

 Dida Dragan

Niciun comentariu: